Min svigerinne ( http://www.olstad.blogspot.com/) har blitt så flink til å "matblogge". Fikk plutselig lyst jeg også, men kom jo først på det etter at deigen var ferdig...men, men, kan jo bare bli bedre! På dagens meny sto det grillmat med Foccacia brød. Synes dette er et veldig godt brød som passer godt som tilbehør til det meste. Men er jo så godt så det kan jo faktisk kan spises alene også!
Ustekt Ferdig stekt...mmm...
180`c i 25 min
Mannen i huset mett og fornøyd!
OPPSKRIFT (som jeg har fått av en god nabo):
Deig:
1 l hvetemel
1 pakke gjær
5 dl lunket vann
0,5 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje
Bland sammen mel, tørrgjær, sukker, salt og vann i kjøkkenmaskinen. Kjør til en jevn, tykk deig. Tilsett olivenolje og kjør maskinen bare et par omdreininger slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La heve ca. 30 min.
Hell denne forholdsvis flytende deigen over i smurt kakeform eller en liten langpanne. Trykk nedi fetaost, soltørkede tomater eller oliven. Fersk rosmarin kan også brukes. Strø over havsalt og hell over litt olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten. Etterhev i ca. 10 min. Stekes på 180 grader i ca. 25 min.
Mmmm, det smaker fantastisk godt!
I dag har jeg kjøpt meg en ny "busk", en Rosmarinbusk. Flott å se på, lukter godt og dessuten spiselig!
1 kommentar:
Dette så virkelig godt ut,må prøves ut i morgen!
Legg inn en kommentar