Om meg

Bildet mitt
En lykkelig gift dame, med 3 herlige barn! Vi pusser for tiden opp mitt barndomshjem....

søndag 30. desember 2012

Litt jul ute også...

Koselig med et inngangsparti som ønsker velkommen... Kubbelys i Norgesglass, nisse, fuglehus og granbar... Enkelt og greit!

lørdag 29. desember 2012

Julaften 2012

 








En julepyntet stue... Jeg er veldig glad i fargen rød, så her er julen fylt med rødt!!!  Pynten i år har bestått mye av naturmaterialer, røde- og sølvfarga julekuler, blomster og lys. Svibler er utrolig flotte (selvom jeg tåler de dårlig..atsjoooo....), men jeg synes de er dessidert flottest før de springer ut. Fikk et tips om å ikke vanne de, da blir de ikke så høye, og det funket. Jeg synes ikke de er så fine når de blir veldig lange... 




Vilde har lagd nisse på skolen... Utrolig fin!!!!




På julaften hadde vi besøk av mamma og pappa (mine foreldre). Vi spiste nydelig julemat (ja, ribba ble perfekt med sprø svor) og vi koste oss veldig. De minste i huset var ganske ivrige på alle pakkene under treet... Og som alltid fikk de mange flotte gaver. Tusen takk til alle for flotte gaver!!!!


 Borddekking: julekuler, kvist, lys, roser...

 3 festkledde barn

 Og jammen kom nissen i år også!!!!! Henrik mente nissen var litt liten, så han tror det var et nissebarn som går på skolen..... Mulig han hadde rett ;) Vilde gikk iallefall glipp av hele nissen....;)

fredag 21. desember 2012

Du grønne glitrende....

..tre, goddag,,,,



 Ivrige barn pynter juletreet (ja, i pysj og morgenkåpe...). Alltid moro å se på gleden barna viser når de pynter og spenningen øker!!!!
Jeg ville ha juletreet i en kurv i år. Flinke mannen sveiset og ordnet en juletrefot som passer supert oppi kurven! Jeg synes det ble riktig så fint....

I morgen må jeg prøve å ordne resten av huset... og pakke inn de siste gavene, handle inn resten, stryke duker...uff og uff, jeg som trodde jeg snart var ferdig!!!! Jaja, blir vel jul allikevel!!!!

onsdag 19. desember 2012

Det dufter julekaker....

Min favoritt julekake er krumkaker. De er jo gode helt alene, eller så kan de jo toppes med multekrem..mmm!



Krumkakene, som er glutenfrie, ble gode. Nå er de pakket godt ned i bokser, ellers tror jeg de hadde vært borte til jul!
Her er oppskriften:  (Jeg 3 x den)

1 stk egg
1,5 dl sukker
130 g smeltet smør
1,5 dl melk
1,5 dl potetmel
0,5 dl maisennamel
1,5 dl fint glutenfritt mel (Jeg brukte Jyttemel)
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til eggedosis
Tilsett smør, melk og alt det tørre og vend lett sammen. La deigen stå og hvile kjølig i ca 1 time.
Stek i krumkakejern, pensle ev med litt smør ved steking.
Legg ca 1 ss røre i jernet og stek gylne kaker. Form kakene mens de er helt nystekte og varme. Form dem med et «krumkakehorn» eller rull dem rundt skaftet på en tresleiv eller legg den over bunnen av et glass slik at de blir formet som en kopp.

Oppbevar i tett boks.

lørdag 15. desember 2012

Før og etter....

Vår gamle sofa fra IKEA har blitt slitt og stygg. Heromdagen ble det hull i stoffet, og trekket ble ikke rent ved vask lenger... Nei, nå var det bare å få kjøpt inn et nytt.

 Valget falt på Ektorps Svanby brun. Med 3 barn i hus er det litt mer praktisk med mørke farger.


Vi er veldig fornøyde!!!!

fredag 14. desember 2012

Jeg er heldig jeg...

I dag har jeg bursdag... Jeg liker bursdag , tja ikke det at jeg bare blir eldre og eldre, men ille glad i gaver da...;)  Og flott gaver fikk jeg i dag også!!! 

Malin har malt et meget flint bilde til meg. Motivet er fyrverkeri over byen! Super fint!

Av mann og barn fikk jeg denne flotte champagne cooleren med masse flotte ting oppi ( krydder, kaffe, hjertepasta, servietter osv)


Ikke nok med dette, men har også fått flotte gaver fra resten av familien også! Jeg er heldig jeg!
TUSEN TAKK FOR ALLE GRATULASJONER JEG HAR FÅTT I DAG!

onsdag 12. desember 2012

Pepperkakebaking....

En litt hektisk tid er over. Norsk muntlig eksamen gikk fint, og jeg kan puste lettet ut. Endelig tid til å ta for meg juleforberedelsene....

Lørdag ble den store pepperkakebakedagen. Store og små trykket ivrig ut hjerter, stjerner, mann og dame, og de litt mer utradisjonelle: krokodille, dinosaur og knerten. Og ja, vi brukte ferdig kjøpt deig (glutenfri).



 Pepperkakehus ble også lagd. Et hus og en garasje til Gråtass... Minstemann har ikke glemt fjorårets Gråtasslåve http://www.johansen8.blogspot.no/2011/12/pepperkakebakerdagen.html, og var egentlig ikke helt fornøyd med bare en garasje.....



En plass til Gråtass ble dei iallefall!!!!